De chefs zullen zelf een volledig menu samenstellen op basis van streekproducten uit hun regio. De West-Vlaamse Geert Van Hecke van De Karmeliet in Brugge mag de spits afbijten.
Voor het zogenaamde Belgian Star Chefs-project zal hij als voorgerecht gerookte paling uit Damme serveren met dragon-yoghurtsaus en venkelpuree. Het hoofdgerecht worden Noordzeegarnalen naar een Brugs recept met curry van zoete aardappelen en gestoomde sluimererwten. Ook de bier- en kaaskeuze is honderd procent West-Vlaams: Damme en Brugse Apero Kaas en Brugge Tripel.
Het menu wordt aangeboden aan alle passagiers in Business Class die vanuit Brussels Airport naar de Verenigde Staten of Afrika vliegen. Om de vier à vijf maanden wordt een ander menu van een sterrenchef geïntroduceerd. Naast het Belgian Star Chefs-menu kunnen de reizigers nog steeds kiezen uit twee andere menu’s en een van de 21 speciale maaltijden.
Bron: de Standaard