Hoofdgerechten
Paling Sandwich
Lauwwarme paling pasta
Gestoofde paling in bietensaus
Stoofpaling op zijn Spakenburgs
Een heerlijke combinatie van vers gerookte paling en italiaanse pasta. Voor 2 personen
Ingrediënten:
100 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl
1 pakje verse pasta
kruidenroomsaus
tuinkruiden, verse bieslook en een tomaat
Bereidingswijze:
Leg de gesloten verpakking paling.nl gefileerde gerookte paling enkele minuten in handwarm water (max 40°C).
Kook de pasta in c.a.1 minuut a la dente (in bouillon koken of zout naar smaak toevoegen)
Gelijktijdig: Verwarm de kruidenroomsaus (Nog lekkerder: kruidenroomsaus zelf maken door room iets in te koken en daar verse tuinkruiden aan toe te voegen.)
Snijden: Open de verpakking van de gefileerde gerookte paling en snij vervolgens elk reepje paling schuin in vier stukjes. Snij een halve ontvelde tomaat in kleine blokjes
Opmaak: Verdeel de pasta in twee diepe borden leg enkele stukjes lauwwarme paling tussen de pasta, vervolgens enkele eetlepels warme kruidenroomsaus over de pasta en de paling. Garneer het geheel met een beetje verse bieslook en een klein stukje tomaat. Warm serveren.
Met dank aan restaurant "DE MANDEMAAKER" in SPAKENBURG