Spakenburg Paling BV Haringweg 10 3751 BH Spakenburg The Netherlands telefoon 033 - 29 88 746

 

Een heerlijk fris voorgerecht of gewoon als lekker hapje. Ook bijzonder lekker 's zomers tijdens het barbequen, met een heerlijk glas verkoelende rose of een fris biertje. Voor 2 personen.

 

Ingrediënten

100 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl

IJsbergsla en lollo rosso

Rode ui, klein Bieslook

Mosterddressing

Alfalfa

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze: Laat de paling eerst op kamertemperatuur komen. Snij deze vervolgens in de lengte in smalle reepjes snij de reepjes paling daarna in stukjes van ongeveer 4 centimeter. Snij de IJsbergsla en de lollo rosso fijn, snipper 1/2 van de rode ui, knip ongeveer één eetlepel bieslook aan kleine stukjes. Meng het geheel met enkele eetlepels mosterddressing (naar smaak) en de helft van de palingreepjes. Verdeel de salade op twee platte borden garneer het met de rest van de palingreepjes en een beetje alfalfa, strooi rond de salade een theelepel fijn gesneden bieslook. Serveer het geheel.

 

Onze dank voor dit recept gaat uit naar:
Restaurant "DE MANDEMAAKER" in SPAKENBURG